سوالات متداول

در پاسخ به این سوال باید گفت ثبت علامت یا نشان تجاری یعنی هر نشانی که قابل رویتی که بتونه کالا وخدمات اشخاص حقیقی و حقوقی متمایز بکند و نام تجاری یعنی اسم ویا عنوانی است که معرف ومشخص کننده شخص حقیقی و حقوقی است.

از طرفی دیگر می توان گفت تفاوت است نام تجاری و ثبت علامت یا نشان تجاری در این است که ثبت تجارتی مربوط است به شناسایی کالا وخدمات اشخاص حقیقی وحقوقی در صورتی که نام تجاری معرف و مشخص کننده شخص حقیقی و حقوقی است ومربوط به شهرت و شناسایی اشخاص می باشد که تحت آن نام خود را معرفی می کند.
نام تجاری، اسم بنگاه تجاری یا فعالیت تجاری است؛ حال آنکه علامت تجاری این محصولات و خدمات یک شرکت را از محصولات یا خدمات رقبا متمایز می کند. همچنین میان علامت تجارتی و نام تجاری از نظر هدف نیز تفاوت اساسی وجود دارد؛هدف نام تجاری شناساندن بنگاه،موسسه یا فعالیت تجارتی است در حالی که هدف علامت تجاری معرفی کالاها و خدمات خاص می باشد.
البته علی رغم تفاوت فوق،ممکن است در برخی موارد،نام تجاری یک موسسه،علامت تجاری آن نیز باشد و این دو عنوان با یکدیگر جمع شوند.همچنین یک موسسه تجارتی دارای یک نام تجارتی است در حالی که ممکن است همین موسسه، دارای علائم تجارتی متعدد باشد و برای کالاهای مختلف خود از این علائم تجارتی استفاده کند.به طور کلی، نام تجاری عبارت است از اسم یا نشانه ای که بنگاه تجارتی را مشخص می کند. به عبارت دیگر شرکت ها علاوه بر دارا بودن علائم تجاری که کالاها و خدمات آنها را از رقبا متمایز می سازد می توانند دارای نام تجاری نیز باشند.

پاسخ اول اینکه ثبت نام وعلامت تجاری معرف شرکت ،محصولات وفعالیت شماست وبا ثبت علامت نشان ونام تجاری حق انحصاری استفاده از نام وعلامت تجاری خودتون را دارین وکسی دیگه نمیتونه از نام تجاری ونشان وعلامت تجاری شما استفاده بکنه وفعالیت داشته باشه.
پاسخ دوم اینه که اگر شما هم جز اون دسته افرادی هستین که هورز علامت ،نشان و نام تجاری خودتون را به ثبت نرسوندین ولزومی هم در ثبت اون نمیبینین میخوام این موضوع رو به شما بگم چون گاهی اوقات خیلی زود دیر میشه .
یعنی به زبان ساده تر شما بعد از چندین سال کار با نام و علامت تجاری تبلیغاتی که روی نام تجاری خودتون کردین و شناختی که در بازار و ذهن مشتری با علامت و نشان و نام تجاری خودتون ساختین به صورت ناگهانی متوجه میشین که کسی دیگری توی بازار داره با نام و علامت تجاری شما در همان موضوع فعالیت شما داره کار میکنه و از نام و علامت تجاری شما سوء استفاده کرده.

کسی که علامت تجاری به نام او ثبت شده است و کسی که علامت موقتاَ یا به طور دائم از سوی مالک به وی منتقل گردیده است.

ثبت علامت تجاری جز در مواردی که قانون تکلیف نموده باشد اختیاری است،اما علی رغم عدم الزام قانونی،تجار بدلیل برخورداری از حمایت قانونی و نیز استفاده از شهرت و کارمایه تجاری و امتیازهای مادی و معنوی نسبت به ثبت علامت تجاری بایستی اقدام کنند.

خیر.
علائم رسمی دولت ها، علامت ونامهایی که قبلا ثبت شدند، نام های خلاف عفت عمومی

ده سال است و مالک علامت ونام تجاری موظف است 6ماه قبل از پایان اعتبار علامت تجاری ونام خود اقدام به تمدید علامت کند

مدارک شناسایی ، ارائه مجوز فعالیت مرتبط به فعالیت خود

بله میتوانید ولی در این مورد ارائه کارت بازرگانی نیز الزام است

هر چند زمان مقوله ای مهم میباشد ولی زمان ثبت علامت تجاری با توجه به ازدیاد حجم پرونده ها 35-45 روز کاری از زمان ارجاع کار به اداره مالکیت معنوی میباشد

خیر.تنها با داشتن اجازه مالک برند به صورت محضری میتوان از علامت ونام تجاری مد نظر خود استفاده کنین

بله
وقتی علامت ونام تجاری به نام شخص حقیقی و حقوقی به ثبت برسند وروی محصول وارداتی خود بزنند میتوانند به صورت انحصاری از علامت تجاری ونام خود استفاده نمایند

خیر الزامی برای اخذ وکیل نیست ولی چون ثبت علامت ونام تجاری نیاز به دفاعیه و اثبات اینکه شما از ابتدا مالک بودید دارد رسیدن به نتیجه از طریق وکیل شانس شما بسیار بالاتر میبرد

بله .امکان داره اما تا 70 درصد دارای اعتبار است زیرا این استعلام شباهت ها را تشخیص نمی دهد تنها وجود داشتن عین آن علامت را نشان میدهد

تمامی علامت ها در تهران و در اداره ی مالکیت صنعتی و معنوی ثبت می شود

بله.
قابلیت انتقال داره. دقیقا عین ثبت می باشد با این تفاوت که باید گواهی انحصار 10 ساله نیز وجود داشته باشد. و این عمل حضوری توسط وکلا صورت می پذیرد.

هر کلمه٫ حرف یا حروف ٫ عدد ٫ ترسیمات ٫ عکس ٫ شکل ٫ رنگ ٫ تصویر ٫ برچسب یا ترکیب آنها برای تشخیص کالاها یا خدمات به کار رود ٫ علامت تجاری محسوب می شود

این سوال اینو باید بگم که قطعا شما با ناراحتی و عصبانیت نزد اون شخص میرید و مدعی برای مالکیت نام و علامت تجاری خودتون هستین ولی اینو باید بدونین که طبق قوانین دولت جمهوری اسلامی و اداره مالکیت معنوی حق استفاده از نام و علامت تجاری تنها با شخصی است که دارنده گواهینامه ثبت نام و علامت تجاری از اداره ثبت ماکیت معنوی می باشد.و متاسفانه علی رغم چندین سال زحمت شما و شناسایی نام و علامت تجاری خودتون در ذهن مشتری و بازار شما دیگه حق استفاده از نام و علامت تجاری خودتون رو ندارین و بایستی با یک نام و علامت دیگه به ادامه فعالیت خود بپردازید

در پاسخ به این سوال باید گفت ثبت علامت یا نشان تجاری یعنی هر نشانی که قابل رویتی که بتونه کالا وخدمات اشخاص حقیقی و حقوقی متمایز بکند و نام تجاری یعنی اسم ویا عنوانی است که معرف ومشخص کننده شخص حقیقی و حقوقی است

از طرفی دیگر می توان گفت تفاوت است نام تجاری و ثبت علامت یا نشان تجاری در این است که ثبت تجارتی مربوط است به شناسایی کالا وخدمات اشخاص حقیقی وحقوقی در صورتی که نام تجاری معرف و مشخص کننده شخص حقیقی و حقوقی است ومربوط به شهرت و شناسایی اشخاص می باشد که تحت آن نام خود را معرفی می کند.
نام تجاری، اسم بنگاه تجاری یا فعالیت تجاری است؛ حال آنکه علامت تجاری این محصولات و خدمات یک شرکت را از محصولات یا خدمات رقبا متمایز می کند. همچنین میان علامت تجارتی و نام تجاری از نظر هدف نیز تفاوت اساسی وجود دارد؛هدف نام تجاری شناساندن بنگاه،موسسه یا فعالیت تجارتی است در حالی که هدف علامت تجاری معرفی کالاها و خدمات خاص می باشد

کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از ایرانی و خارجی می توانند در ایران شرکت ثبت نمایند.
دارا بودن سوء پیشینه اشخاص مانعی جهت ثبت شرکت نیست فقط نمی توانند جزو هیئت مدیره، مدیرعامل و یا بازرسین شرکت باشد.

اشخاص خارجی می توانند بدون شریک ایرانی به صورت مالکیت 100% در ایران شرکت ثبت نمایند.
مدارک لازم:
فقط پاسپورت شرکاء- (چند شرکت باهم می توانند بدون وجود اشخاص حقیقی شرکت مستقلی ثبت نمایند)
مدارک لازم گواهی ثبت شرکت + کپی مدارک هویتی نمایندگان آنها-کد فراگیر اتباع خارجی.

4 نوع شرکت برای ثبت وجود دارد: ثبت شرکت با مسئولیت محدود/سهامی خاص/تضامنی/سهامی عام/موسسات غیر تجاری/تعاونی

1-در شرکت با مسئولیت محدود تعداد شرکاء حداقل 2 نفر و در شرکت سهامی خاص تعداد سهامداران حداقل 3 نفر می باشند .
2ـ درشرکت سهامی خاص حداقل 35% سرمایه باید نقدا دریکی از شعب بانکها واریز و گواهی مربوطه ارائه و 65% درتعهد سهامداران باشد . در شرکت با مسئولیت محدود سرماهی اظهاری ایست و ارائه گواهی بانکی دال بر انجام این امر ضرورت ندارد.
3ـ انتخاب بازرس اصلی و علی البدل درشرکت سهامی خاص اجباری ولی در شرکت با مسئولیت محدود اختیاری است .
4ـ مدت مدیریت در شرکت سهامی خاص حداکثر دو سال می باشد که قابل تمدید است و در شرکت با مسئولیت محدود مدیران شرکت برای مدت نامحدود انتخاب می شوند و همچنین مخیر خواهند بود که مدتی برای مدیران در اساسنامه شرکت مقرر دارند.
5ـ انتخاب روزنامه کثیر الانتشار درشرکت سهامی خاص برای درج آگهی های دعوت شرکت درسهامی خاص الزامی و در شرکت با مسئولیت محدود اختیاری است.
6ـ شرایط احراز حد نصاب درمجامع عمومی درشرکت سهامی خاص سهل تر ودر شرکت در مسئولیت محدود با توجه به نوع شرکت مشکل تر می باشد
7ـ سرمایه در شرکت با مسئولیت محدود به سهام یا قطعات سهام تقسیم نمی شود و شرکاء فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات می باشند .
8ـ مدیران در شرکت سهامی خاص الزاما بایستی سهامدار بوده و. مدیران در شرکت با مسئولیت محدود بصورت موظف یا غیر موظف که از بین شرکاء یا از خارج انتخاب می شوند انجام وظیفه خواهند نمود.
9ـ تقسیم سود در شرکت سهامی خاص به نسبت تعداد سهام و در شرکت با مسئولیت محدود به نسبت سرمایه شرکاء تقسیم خواهد شد و در شرکت با مسئولیت محدود می توانند در اساسنامه ترتیب دیگری برای تقسیم سود مقررکنند.
ـ حق رای در شرکت سهامی خاص به تعداد سهام بوده ولی در شرکت با مسئولیت محدود به نسبت سرمایه خواهد بود

تغییرات شرکت انواع مختلفی دارد اما برای همه آنها نیاز به تنظیم صورتجلسه و ارائه آن با مدارک شرکت به اداره ثبت شرکت ها و تایید صورتجلسه توسط این اداره است.

صورتجلسه تغییرات بر اساس نوع تغییرات مفادش فرق می کند . به علاوه ممکن است برای انجام بعضی از تغییرات به بیش از یک صورتجلسه نیاز داشته باشید ، مثلا” برای خروج اعضا نیاز به دو صورتجلسه دارید زیرا خروج شریک همراه با کاهش سرمایه یا نقل و انتقال آن انجا نمی شود.

تغییرات شرکت معمولا” یا در دسته تغییرات مفاد اساسنامه مثل تغییر نام و آدرس و … هستند و یا از دسته تغییر سمت و یا سایزر تغییرات خارج از اساسنامه هستند که در صورت تغییر مفاد اساس نامه نیاز به صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده و در صورت تغییر سمت نیاز به صورتجلسه هیات مدیره دارید.